Casanova ens visita

Entrem al tercer mes del Tricentenari, i ho fem amb tres novetats que crec que val la pena ressaltar. Són activitats obertes al públic i comparteixen l’objectiu de fer arribar els valors de la commemoració a com més barcelonins millor.

La primera és l’espectacle Casanova en directe, una arriscada aposta teatral que dirigeix Oriol Broggi i produeix el seu equip de La Perla 29. Quan pensàvem com fer arribar el Tricentenari als diversos districtes de la ciutat, vam concebre una exposició itinerant i també (potser) un cicle de xerrades de caràcter divulgatiu, a càrrec d’algun historiador especialista en l’època. De seguida, però, vam pensar que valia la pena donar voltes a un format diferent, i vam decidir recórrer al teatre.

D’aquesta manera, qui recorrerà els districtes i els centres cívics no serà un historiador parlant del passat, sinó un protagonista dels fets del 1714 parlant del seu present. El protagonista és, ni més ni menys, Rafael Casanova, conseller en cap de la ciutat assetjada, encarnat per l’actor Xavier Boada. I la seva missió serà comparèixer davant dels barcelonins d’avui per explicar la dura realitat del setge i els motius pels quals la capital ha decidit no rendir-se. La gran novetat d’aquest muntatge és que Casanova es pot sotmetre a les preguntes del públic, com en una mena de roda de premsa avant la lettre. El calendari del seu periple pels centres cívics (començant el dia 4 a la Casa Elizalde) el podeu trobar aquí.

Aquest mes també estrenem dues activitats singulars, el cicle BornHumor, en què reflexionarem sobre el valor de l’humor en temps de setge, guerra o dictadura; i la Setmana de Novel·la Històrica, que pretén ser un punt de trobada per a la nombrosíssima comunitat de seguidors d’aquest gènere. Us en parlaré més endavant. De moment, us convido a buscar en Casanova i interpel·lar-lo, perquè la Història agafa sentit quan el present s’encara directament amb el passat.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *