Una Diada particular

Aquest 11 de setembre serà recordat, sobretot, per la gran mobilització ciutadana amb motiu de la Via Catalana, que ha estat, a més, una exhibició de logística i organització. Des de l’equip del Tricentenari BCN, a més, estem contents perquè El Born Centre Cultural ha obert les portes i s’ha trobat amb una acollida entusiasta (22.000 visitants el dia 11) que ens permet ser optimistes pel que fa a l’ús futur d’aquest nou equipament. Per cert, des de dijous i fins al dia 28 s’hi representa, cada nit, l’Auca del Born, i comencen a escassejar les entrades. Podeu comprar-ne aquí.

El caràcter festiu de la Diada va tenir com a contrapunt acadèmic la conferència del 12 de setembre que cada any organitza l’Ajuntament al Saló de Cent. Enguany, l’orador ha estat Carles Boix, politòleg, professor a Princeton i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional. Boix va fer un repàs històric del paper geopolític de Catalunya, de les seves relacions amb Espanya i amb Europa, i de les seves opcions de sobirania. Segons Boix, el moment actual és idoni per a les aspiracions sobiranistes, perquè el futur de Catalunya ja no depèn de la seva suficiència militar, ni del mercat interior espanyol.

M’agradaria ressaltar, a més, que com cada 11 de setembre la ciutat de Barcelona va homenatjar la figura de Salvador Allende, mort a Santiago de Xile fa 40 anys justos arran del cop d’estat del general Pinochet. Gràcies a la Casa Amèrica Catalunya, el Centro Salvador Allende Barcelona i el Comitè Ciutadà per l’homenatge a Salvador Allende a Barcelona, la nostra ciutat ha demostrat un cop més el seu compromís amb la democràcia, els drets humans i la llibertat com a valors universals. Que tot això passi un 11 de setembre, en l’inici d’un any en què reivindiquem l’anhel de viure lliures, ens emociona doblement.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *