Una celebració al carrer

El Tricentenari BCN s’ha viscut en molts indrets de la ciutat. En equipaments, museus, escoles, esglésies… però sobretot a l’aire lliure. Als barcelonins no ens cal cap gran excusa per sortir al carrer i per fer-ne un espai compartit de comunicació, cultura, reivindicació o festa, segons els casos. Aquest estiu, veïns i visitants han trobat la petja del Tricentenari en molts racons, especialment de Ciutat Vella. Des dels mòduls de La batalla final, que ressegueixen l’escenari de l’assalt de l’11 de setembre de 1714, fins a les agosarades instal·lacions del circuit BCN Re.set, que ha portat destacats arquitectes d’arreu del món a plasmar sobre el terreny conceptes universals com ara democràcia, memòria o llibertat. Un altre punt de peregrinació ha estat la plaça Isidre Nonell, on l’espectacular fotomosaic de Joan Fontcuberta ha deixat bocabadats tots els qui l’han pogut gaudir de prop. En aquesta crònica de Manel Gil s’explica amb detall fins a quin punt la commemoració, a Barcelona, ha estat també un espectacle a l’aire lliure.

Aquest mes de setembre clourem el Tricentenari a la ciutat, i els carrers recuperaran el seu aspecte normal, tot i que tenim encara dues cites importants: la cloenda de Fàbrica Futur Barcelona, el dia 17 al Caixafòrum, i el Piromusical de la Mercè, el dia 24, que enguany, a més dels tradicionals al·licients del foc, l’aigua i la música, presenta un vibrant muntatge audiovisual dirigit per Lluís Danés, en una repassada onírica per aquests 300 anys de somnis i malsons, de creació i destrucció, de pors i esperances. Serà, sens dubte, un moment inoblidable.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *