A les Corts

L’exposició «1714: L’aposta catalana» ha començat el seu periple. Es tracta d’un format expositiu senzill però molt eficaç, que permet accedir a informació bàsica sobre els fets que commemorem en el Tricentenari. Els seus precedents, la realitat de la Barcelona del segle XVIII, els motius pels quals vam entrar en guerra, les conseqüències de la derrota i la celebració de l’11 de setembre des de la Renaixença fins a la Via Catalana.

L’exposició recorrerà els centres cívics de tots els districtes de Barcelona. Ahir la vam estrenar a la seu del districte de les Corts, davant d’un públic nombrós que es prepara, per cert, per a la festa major del barri. Les Corts, el 1714, no formava part de Barcelona, com és sabut; en el seu territori van acampar les tropes filipistes, i és on el duc de Berwick va escoltar les propostes de capitulació dels representants del Consell de Cent, després de l’11 de setembre.

Aquesta exposició mostra el compromís del Tricentenari per portar la celebració «fora muralles», és a dir, fora dels límits de l’actual Ciutat Vella, que per la gran quantitat d’equipaments que té tendeix a concentrar moltes de les activitats ciutadanes. Esperem que els veïns de les Corts gaudeixin d’aquesta exposició; serà un molt bon test de cara a les següents etapes del seu itinerari per la ciutat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *