Bullícia!

Menjar un bon tall de carn a la brasa mentre la tavernera et parla del preu de l’aiguardent, el notari tragina papers suant sota la perruca i el característic barret de tres puntes, els joves menestrals de la Ribera festegen les pubilles, en Josep Pedrals recita versos barrocs a l’escenari, els miquelets desfilen i piquen l’ullet als soldats borbònics, que acampen una mica més enllà… És un viatge en el temps que ens situa a principis del segle XVIII, en aquella Barcelona dinàmica i bigarrada, que es vantava de tornar a acollir la cort austríaca i al mateix temps treballava, resava i es divertia. Tot això passa al parc de la Ciutadella durant les Festes de la Mercè.

«Té aquesta ciutat una cosa, que en matèria de festes i bullícies no s’hi coneixen treballs, que tothom treu forces de flaquesa», deia un assaonador barceloní al començament del segle XVIII. La bullícia ha tornat a la ciutat gràcies a les Festes de la Mercè. És una experiència única! Més informació aquí.

2 comentaris a “Bullícia!

  1. Per què no programeu algun dia o dies a la Ciutadella que tothom tingui que anar vestit d’acord a l’estil d’inicis de 1700? hi podrien participar nens i adults i es podria celebrar cada any. Vindria gent de tot el mon a veure-ho. Podrieu publicar a la web els patrons i que cadascú s’ho fes a casa seva. Començariem pocs però estic segur que amb el temps tothom s’hi afegiria. Es podria fer per Santa Eulàlia.

    Felicitats per la feina!

    • Moltes gràcies pel suggeriment. Ho tindrem present; de fet estem molt contents de la participació de la gent en l’espai de recreació de 1714 a la Ciutadella. Una abraçada
      toni

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>