Instint

Setembre. Arrenca el curs! I m’estreno en aquest blog on miraré de compartir en primera persona les vivències d’aquest any irrepetible.

Aquest dilluns –pocs dies abans que comenci el Tricentenari BCN– presento l’Albert Sánchez Piñol en una xerrada que porta per títol “1714-2014: Els catalans sabem guanyar?”. Es tracta d’una mena de conferència a dues bandes, que forma part del cicle Instint, impulsat per l’Andreu Buenafuente i l’Albert Om per unir entreteniment i coneixement. Fins ara ha intervingut en aquest cicle gent de molt de relleu (Ferran Adrià, Teresa Forcades, Risto Mejide, Ana Pastor…) i és un honor que el Tricentenari pugui ser motiu de conversa i de reflexió en un espai tan prestigiós.

L’Albert Sánchez Piñol, amb la seva novel·la Victus, ha acostat els fets de 1714 a un públic ampli, dins i fora de Catalunya (i encara ho farà més, perquè les traduccions van vent en popa). A més de ser un dels nostres autors més llegits i reconeguts, l’Albert és una persona que es fa escoltar i té les idees molt clares no només sobre el nostre passat, sinó també sobre el nostre present. Intentaré ajudar-lo a explicar si els neguits, les pors i els ideals dels barcelonins de 1714 eren semblants als nostres, si el procés polític que viu avui Catalunya enfonsa les seves arrels –o no– en aquella llunyana derrota. El públic també hi podrà dir la seva. Crec que serà un pròleg magnífic per al Tricentenari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *