A la mida dels ciutadans

La història s’explica de moltes maneres i amb molts registres. En el Tricentenari BCN, intentem trobar tots els formats per arribar als barcelonins. Els més devots de la història gaudiran del jaciment del Born i de les exposicions que l’acompanyen; ben aviat, a més, comptaran amb una gran exposició al MUHBA que explica el context mundial dels fets de 1714.

Però el nostre programa conté iniciatives destinades a públics menys especialitzats. Fent ruta pels diversos districtes, tenim l’exposició «1714: L’aposta catalana», que presenta de manera fàcil i accessible els fets que commemorem. I Rafael Casanova (encarnat per l’actor Xavier Boada i dirigit per Oriol Broggi) ha recorregut centres cívics i culturals de tota la ciutat amb un espectacle entre teatral i divulgatiu, que ha tingut una gran rebuda a tot arreu.

A més, la Mònica Torra ha portat el seu Escamot del Miquelet per la xarxa de biblioteques (i continuarà fent-ho fins al 17 de desembre). Es tracta d’un conte ambientat a la Barcelona assetjada, però no deixa de ser una aventura infantil que té com a protagonistes quatre nens barcelonins i un ànec. S’adreça a nens i nenes a partir de 4 anys. La canalla hi participa molt. En dono fe!

És molt important que una celebració de ciutat pensi en tots els ciutadans, visquin on visquin i tinguin l’edat que tinguin. El Tricentenari és una ocasió per expressar els nostres vincles amb la ciutat, amb el seu passat i també amb el seu futur. Convé, doncs, que tothom s’hi senti representat.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>